Geschiedenis

Op 21 januari 2006 komt Randolph Sandkuyl door een ongelukkige val op Sri Lanka om het leven. Randolph, toen bijna 21 jaar, was een student aan de Universiteit van Utrecht. Randolph besloot met zijn voeten in het zand te willen staan en kitesurflessen te willen geven. Hij werd manager en kitesurfinstructeur in een paradijselijk resortje in Hikkaduwa, een strandplaatsje ten zuiden van Colombo. Een val van zijn balkon door een losgeschoten trapeze om mee te oefenen (slechts een meter boven de grond) werd hem fataal.

Door veelvuldig en langdurig verblijf daar hebben de ouders van Randolph het idee opgevat om ter nagedachtenis van hun zoon een bijdrage te leveren aan het oplossen van de sociale nood aldaar. Vanuit dit idee is de Randolph Fellowship opgericht, een stichting voor en door jongeren.

Sinds eind 2012 hebben we de activiteiten in Sri Lanka beëindigd en richten we ons op de situatie in Nederland. Ook dicht bij huis zijn er genoeg jongeren in een kansarme positie die gebaat zijn bij een steuntje in de rug. Daarnaast hebben wij in Nederland toegang tot een breed netwerk van studenten die zich vaak in een kansrijkere positie bevinden. Wij willen ons graag inzetten om een verbinding tussen beiden te leggen en hiermee de samenleving te versterken.

Randolph Allard Han Sandkuyl – 11 maart 1985, Jakarta, Indonesië – 21 januari 2006, Colombo, Sri Lanka

Steun ons en word donateur!